Om oss

Rådgivarna i Sjuhärad

Kompetens från Sjuhärad

All den service och rådgivning ditt lantbruksföretag behöver för att utvecklas finns hos Rådgivarna i Sjuhärad. Rådgivare och fältpersonal har ett gott samarbete som gör att du kan få ett helhetsperspektiv på din verksamhet.  Försöksgården Rådde gård ger oss en fast förankring i myllan där fältförsök, utvecklings- och forskningsprojekt genererar värdefull kunskap till våra medlemmar. Den lokala förankringen är viktig och ger ägarna fortsatta möjligheter att lokalt bestämma om framtiden. 

Rådgivarna i Sjuhärad har sitt huvudkontor på Landsbygdens Rådgivningscentrum, Rådde Gård, i Länghem med kontor för fältservice i Ulricehamn. Verksamheten är främst riktad till lantbrukare och landsbygdsföretagare och har ca 650 medlemmar. Rådgivarna i Sjuhärad ekonomiska förening bildades den 1 januari 2010 genom att Södra Älvsborgs Husdjur ombildades och Hushållningssällskapet Sjuhärad gick in som hälftenägare. I samband med detta flyttades de flesta anställda i Hushållningssällskapet över till Rådgivarna i Sjuhärad och vi är idag ca 40 anställda. 

Vår affärsidé

”Rådgivarna i Sjuhärad ska under affärsmässiga former öka lantbrukarnas och landsbygdsföretagarnas lönsamhet och tillväxt genom kundanpassade erbjudanden sammansatta av rådgivning, service och utveckling.”

Landsbygdens Rådgivningscenter

På Landsbygdens Rådgivningscenter i Länghem har vi vårt huvudkontor tillsammans med flera företag och organisationer inom lantbruk och landsbygd i Sjuhärad. Landsbygdens Rådgivningscenter är ett kompetenscentrum för landsbygdens företagare och skapat av Hushållningssällskapet.

Här kan du även hyra konferenslokal och kontor! För mer information ring 0325-618 600.

 

 

Hushållningssällskapet Sjuhärad

Hushållningssällskapet Sjuhärad är hälftenägare i Rådgivarna i Sjuhärad och här finns bland annat verksamheter som Försök och Utveckling, Hästrådgivning och Företagsutveckling.

Besök Hushållningssällskapets hemsida!

Styrelse

Som hälftenägare tillsätter Hushållningssällskapet i Sjuhärad halva styrelsen. Den andra halvan väljs av direktmedlemmarna vid ordinarie årsstämma i april. Rådgivarna i Sjuhärad har kalenderår som verksamhetsår.

Ordförande Jimmy Grinsvall, Sätila
Vice ordförande Christer Söderblom, Trädet
Ledamot Niklas Krantz, Bredared
Ledamot Berith Edholm, Hössna
Ledamot Christer Sandberg, Hökerum
Ledamot Erika Nyström, Ulricehamn
Ledamot Lennart Wiklund, Vartofta
Personalrepresentant Katarina Berlin Thorell
Personalrepresentant Lisbeth Johansson

Rådgivarna i Sjuhärads stadgar

i

Stadgar

Årsredovisning

Vår GDPR-policy

Här kan du läsa om hur vi hanterar våra medlemmars och kunders personuppgifter enligt nya dataskyddsförordningen GDPR:

Hushållningssällskapets personuppgiftspolicy

LEDIGA JOBB

Bli växtodlingsrådgivare i Sjuhäradsbygden!

Brinner du för att utveckla Sjuhärad bygdens lantbruk och trivs i en rådgivande roll? Vi söker en engagerad och kunnig växtodlingsrådgivare att ansluta till vår kunds härliga och familjära team i Länghem. Som växtodlingsrådgivare kommer du att spela en central roll i att stödja lokala lantbrukare för ökad lönsamhet och optimerad produktion. Rådgivarna har sitt huvudkontor i Länghem, några mil från Borås, tillsammans med Hushållningssällskapet Sjuhärad. Du kommer att arbeta i en fantastisk arbetsmiljö med trevliga kollegor och vackra vyer. Rådgivarna har en bred verksamhet inom ekonomi, växtodling, skog och animalieproduktion. Vi arbetar för att stärka utvecklingen av lantbruks- och landsbygdsföretag i Sjuhärad.

Arbetsgruppen för växtodlingsrådgivare består av tvåpersoner i dagsläget och behöver ökas upp. Sammantaget finns det totalt 15 rådgivare i olika roller i företaget. Här kommer du ha en nära kontakt och tryggt stöd från dina kollegor. Genom Hushållningssällskapet har du även ett stort nätverk av andra växtrådgivare i landet att bolla frågor och utbyta kunskap med.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att bedriva växtodligsrådgivning mot lantbrukare i Sjuhäradsbygden. När grödorna växer möter du dina kunder i fält för att göra bedömningar och ge råd om insatser. Under höst och vinter planerar du växtodlingen tillsammans med dina kunder utifrån växtföljder, tillförsel av växtnäring och bäst strategi för jordbearbetning – allt efter gårdens förutsättningar.
Då tjänsten innefattar mycket självständigt arbete finns stor möjlighet till frihet i din planering. Du kommer att arbeta i både fält och på kontoret i Länghem, vilket gör att tjänsten erbjuder en mycket fri och stimulerande arbetsmiljö med spännande och varierande arbetsuppgifter som t ex:
  • Ge skräddarsydda råd och stöd till lantbrukare om bla gödsling, växtskydd, jordbearbetning och odlingsteknik för att optimera skörd, kvalitet och lönsamhet i odling av fodergrödor.
  • Hjälpa lantbrukare med myndighetskontakter och ge service kring regelverk och aktuell lagstiftning inom lantbruket.
  • Göra EU-stödsansökningar tillsammans med lantbrukskunder.
  • Hålla fältträffar och kurser för lantbrukare.
  • Hålla dig uppdaterad om de senaste rönen och innovationerna inom växtodling och foderprokuktion. Samt dela vidare denna kunskap till våra lantbrukare.

Din profil

För att lyckas i denna roll tror vi att du har ett intresse för lantbruk och hållbar livsmedelsproduktion.  Du är trygg i din kunskap och har en erfarenhet från branschen som du gärna delar med dig av till dina kollegor. En förutsättning för framgång är att det finns förstående för praktiskt lantbruk, konsultrollen och växtodlingsområdets frågeställningar. Du har antagligen en utbildning som lantmästare, agronom eller annan relevant naturvetenskaplig utbildning.
I denna roll behöver du trivas med att bygga relationer och skapa förtroende, både med nya och befintliga kunder samt kollegor. Du behöver vara serviceinriktad och kunna ta egna initiativ och kliva fram när det krävs. Är du dessutom nyfiken och gillar utveckling, så är detta en utmärkt kombination när det gäller att lösa problem och ge konsultativt stöd.
Som person har du lätt för att samarbeta, är positiv, drivande och prestigelös. Du ser det som naturligt att ständigt utveckla och förbättra arbetssätt och processer. Därtill ser vi gärna att du har förmåga att prioritera ditt arbete och leverera hög kvalitet även under period av tidspress.
Svenska i tal och skrift är ett krav då alla arbetsbeskrivningar och dokument är på svenska.
Körkort är ett krav.

Om tjänsten

Tjänsten avser anställning hos Rådgivarna i Sjuhärad. Placeringsort är på huvudkontoret i Länghem, men möjlighet till visst distansarbete finns.

Omfattning: 100%.
Start: snarast, enligt överenskommelse.
Lön: fast lön, enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 18 februari. Rekryteringen görs av Boge Kompetens AB. Urval och intervjuer sker löpande, därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökan görs på Boge Kompetens hemsida www.bogekompetens.se. Vid frågor kontaktar du Åsa Andersson på Boge Kompetens, tfn 0321-53 14 71 eller mail asa@bogekompetens.se Varmt välkommen med din ansökan!

Om Boge Kompetens

Rekryteringen görs av Boge Kompetens AB, ett bemannings- och rekryteringsföretag som förser lokala företag med kompetent och självgående personal. Vårt kontor ligger centralt i Ulricehamns stad med vacker utsikt över Åsunden. Vi har en stark lokal kännedom, vill jobba nära våra anställda samt ha en öppen och ärlig dialog med våra kunder. Vårt arbete präglas av lokal kännedom, kundnärhet och flexibilitet. Vi arbetar med hjärtat!

Om Rådgivarna i Sjuhärad

Verksamheten består av flera företag och stiftelser. Rådgivarna bedriver rådgivning och service gentemot lantbruk och landsbygdsföretag. Försöksverksamhet och FoU, Strömma naturbrukscentrum i Sätila samt Rådde Gård i Länghem med stiftelser drivs av Hushållningssällskapet Sjuhärad. Det finns 15 Hushållningssällskap utspridda över hela Sverige med ett gemensamt förbund. Både Rådgivarna och Hushållningssällskapet är medlemsstyrda organisationer som arbetar för utveckling av svensk landsbygd.

 

Är du intresserad av att jobba hos oss?

Skicka in en spontanansökan! Vi vill gärna ha kontakt med kompetenta personer som kan berika vår verksamhet. Här jobbar bland annat redovisningskonsulter, rådgivare inom lantbruk, administratörer och lantbruksarbetare. Välkommen att höra av dig till Rådgivarnas vd!

 

Information om behandling av personuppgifter

Dina personuppgifter kommer användas inom Rådgivarna i Sjuhärad av rekryteringspersonal för rekryteringsändamål. Vi ansvarar därmed för personuppgifter enligt dataskyddslagstiftningen. Den rättsliga grunden är Rådgivarna i Sjuhärads befogade intresse av att administrera och dokumentera rekryteringar. Arkivering sker för att kunna använda uppgifterna vid ett eventuellt överklagande. Informationen gallras bort efter laga kraft. Följande personuppgifter kommer att lagras: din ansökan, ditt CV och ditt personliga brev och annan information som du lämnar till oss så som betyg och intyg. Dessutom kan vi komma att registrera anteckningar från intervjuer och samtal med referenspersoner.