Om oss

Rådgivarna i Sjuhärad

Kompetens från Sjuhärad

All den service och rådgivning ditt lantbruksföretag behöver för att utvecklas finns hos Rådgivarna i Sjuhärad. Rådgivare och fältpersonal har ett gott samarbete som gör att du kan få ett helhetsperspektiv på din verksamhet.  Försöksgården Rådde gård ger oss en fast förankring i myllan där fältförsök, utvecklings- och forskningsprojekt genererar värdefull kunskap till våra medlemmar. Den lokala förankringen är viktig och ger ägarna fortsatta möjligheter att lokalt bestämma om framtiden. 

Rådgivarna i Sjuhärad har sitt huvudkontor på Landsbygdens Rådgivningscentrum, Rådde Gård, i Länghem med kontor för fältservice i Ulricehamn. Verksamheten är främst riktad till lantbrukare och landsbygdsföretagare och har ca 650 medlemmar. Rådgivarna i Sjuhärad ekonomiska förening bildades den 1 januari 2010 genom att Södra Älvsborgs Husdjur ombildades och Hushållningssällskapet Sjuhärad gick in som hälftenägare. I samband med detta flyttades de flesta anställda i Hushållningssällskapet över till Rådgivarna i Sjuhärad och vi är idag ca 40 anställda. 

Vår affärsidé

”Rådgivarna i Sjuhärad ska under affärsmässiga former öka lantbrukarnas och landsbygdsföretagarnas lönsamhet och tillväxt genom kundanpassade erbjudanden sammansatta av rådgivning, service och utveckling.”

Landsbygdens Rådgivningscenter

På Landsbygdens Rådgivningscenter i Länghem har vi vårt huvudkontor tillsammans med flera företag och organisationer inom lantbruk och landsbygd i Sjuhärad. Landsbygdens Rådgivningscenter är ett kompetenscentrum för landsbygdens företagare och skapat av Hushållningssällskapet.

Här kan du även hyra konferenslokal och kontor! För mer information ring 0325-618 600.

 

 

Hushållningssällskapet Sjuhärad

Hushållningssällskapet Sjuhärad är hälftenägare i Rådgivarna i Sjuhärad och här finns bland annat verksamheter som Försök och Utveckling, Hästrådgivning och Företagsutveckling.

Besök Hushållningssällskapets hemsida!

Styrelse

Som hälftenägare tillsätter Hushållningssällskapet i Sjuhärad halva styrelsen. Den andra halvan väljs av direktmedlemmarna vid ordinarie årsstämma i april. Rådgivarna i Sjuhärad har kalenderår som verksamhetsår.

Ordförande Jimmy Grinsvall, Sätila
Vice ordförande Christer Söderblom, Trädet
Ledamot Niklas Krantz, Bredared
Ledamot Berith Edholm, Hössna
Ledamot Christer Sandberg, Hökerum
Ledamot Erika Nyström, Ulricehamn
Ledamot Lennart Wiklund, Vartofta
Personalrepresentant Kajsa Ståhlberg
Personalrepresentant Lisbeth Johansson

Rådgivarna i Sjuhärads stadgar

i

Stadgar

Årsredovisning

Vår GDPR-policy

Här kan du läsa om hur vi hanterar våra medlemmars och kunders personuppgifter enligt nya dataskyddsförordningen GDPR:

Hushållningssällskapets personuppgiftspolicy

LEDIGA JOBB

 

Husdjurtekniker till Rådgivarna i Sjuhärad

Vill du bli del av vårt teknikerteam? Om du brinner för att jobba med kor och trivs med att möta lantbrukare i deras vardag, då är detta jobb för dig!

Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett team med erfarna husdjurstekniker och husdjursrådgivare. I tjänsten ingår i förstahand seminering, dräktighetsundersökning, vaccinering och avhorning av nötkreatur. Du kommer att arbeta nära våra lantbrukskunder och genom ditt servicearbete arbeta tillsammans med husdjurstekniker och husdjursrådgivare runt våra kunder för att utveckla deras företag. Vi utför tjänsterna de flesta dagar på året, så helgtjänst förekommer.

Om dig

Du behöver ha utbildning inom lantbruk, erfarenhet av att jobba med kor och god datorkunskap. Det är meriterande om du har en husdjursteknikerutbildning eller seminvana. Vi ser gärna att du vill vara med att utveckla rollen som husdjurstekniker för att möta framtidens behov från lantbrukarna. Som person har du lätt för att samarbeta och vinna kollegors och kunder förtroende.

Vi erbjuder

Vi har en bred verksamhet inom ekonomi, växtodling, skog och animalieproduktion i Rådgivarna. Vi har ett nära samarbete med Hushållningssällskapet Sjuhärad där det bedrivs forskning, försöksverksamhet och, genom Strömma Naturbrukscentrum, gymnasieutbildning. Huvudkontoret finns på Landsbygdens Rådgivningscentrum i Länghem några mil från Borås. Vi erbjuder en fantastisk arbetsmiljö med engagerade kollegor och korta beslutsvägar. Tjänsten utgår ifrån vårt kontor i Ulricehamn.

Kvalifikationer

Du behöver ha korrekt färgseende, B-körkort och tillgång till bil. 

Ansökan

Ansökan ska vara inne senast 15 juli och skickas till hans.palmqvist@radgivarna.nu

 

 

Redovisningskonsult till Rådgivarna i Sjuhärad

Har du hög servicekänsla och trivs i mötet med andra människor? Är du dessutom en utpräglad siffermänniska med intresse för redovisning? Då kan det här vara tjänsten för dig! Vår avdelning för affärsrådgivning och redovisning har ett ökat antal av kunder och behöver expandera för att kunna ta hand om alla.

Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett team med redovisningskonsulter och affärsrådgivare. I samma korridor har du kollegor som arbetar som växtodlingsrådgivare och husdjursrådgivare. Vi strävar efter att erbjuda våra kunder en helhetslösning vilket innebär ett nära samarbete med såväl kollegorna i redovisningsteamet som övriga rådgivare inom växtodling och husdjur. Du ges dessutom en möjlighet att ingå i Hushållningssällskapets nationella nätverk med 300 rådgivare från 14 andra Hushållningssällskap.

Om dig

Du har erfarenhet av arbetet som redovisningskonsult eller lantbruk. Som person har du lätt för att samarbeta och vinna kollegors och kunder förtroende. Du har ett nyfiket och lösningsorienterat förhållningssätt.

Vi erbjuder

Vi har en bred verksamhet inom ekonomi, växtodling, skog och animalieproduktion i Rådgivarna i Sjuhärad. Vi har ett nära samarbete med Hushållningssällskapet Sjuhärad där det bedrivs forskning, försöksverksamhet och, genom Strömma Naturbrukscentrum, gymnasieutbildning. Huvudkontoret finns på Landsbygdens Rådgivningscentrum i Länghem några mil från Borås. Vi erbjuder en fantastisk arbetsmiljö med engagerade kollegor och korta beslutsvägar. Tjänsten stationerad i Länghem med viss möjlighet till distansarbete.

Kvalifikationer

Du behöver ha en eftergymnasial ekonomiutbildning. Tjänsten stationerad i Länghem med viss möjlighet till distansarbete.

Ansökan

Ansökan ska vara inne senast 15 juli och skickas till jonas.bodenhem@hushallningssallskapet.se

 

 

Är du intresserad av att jobba hos oss?

Skicka in en spontanansökan! Vi vill gärna ha kontakt med kompetenta personer som kan berika vår verksamhet. Här jobbar bland annat redovisningskonsulter, rådgivare inom ekonomi, växtodling, skog, kött- och mjölkproduktion samt administratörer. Välkommen att höra av dig till Rådgivarnas vd!

 

Information om behandling av personuppgifter

Dina personuppgifter kommer användas inom Rådgivarna i Sjuhärad av rekryteringspersonal för rekryteringsändamål. Vi ansvarar därmed för personuppgifter enligt dataskyddslagstiftningen. Den rättsliga grunden är Rådgivarna i Sjuhärads befogade intresse av att administrera och dokumentera rekryteringar. Arkivering sker för att kunna använda uppgifterna vid ett eventuellt överklagande. Informationen gallras bort efter laga kraft. Följande personuppgifter kommer att lagras: din ansökan, ditt CV och ditt personliga brev och annan information som du lämnar till oss så som betyg och intyg. Dessutom kan vi komma att registrera anteckningar från intervjuer och samtal med referenspersoner.